Mondverzorging voor een stralende glimlach

U gebruikt uw mond de hele dag. Zowel bewust als onbewust: om te praten, te eten, te zoenen, en om emoties te tonen. Uw gebit draagt dan ook voor een belangrijk deel bij aan uw persoonlijke uitstraling en uiterlijk. Reden genoeg om er voor te zorgen dat het gezond is en blijft. Gelukkig kunt u daar zelf heel veel aan doen. Tijdens uw bezoek geven we u een passend advies. Want ja, dat u minstens 2x per dag uw tanden moet poetsen weten we allemaal wel, maar hoe? Wat is de beste methode, en hoe komt u goed op de moeilijk bereikbare plekken?


Tijdens de controle meten wij altijd de conditie van het tandvlees via de PPS-score. De tandarts adviseert, om indien nodig een behandeling bij een preventie assistente of mondzorgkundige in te plannen. Zij geven persoonlijk advies en/of instructie en reinigen uw gebit uitgebreid. Een perfect uitgangspunt om zelf weer fris aan de slag te gaan!


Hieronder onze belangrijkste tips voor een gezonde mond.

Poets 2x per dag

Poets minimaal 2x per dag uw tanden. Ons advies is om voor het ontbijt te poetsen, of minstens een half uur na elke maaltijd. Direct na eten of drinken is het tandglazuur zacht, waardoor het gemakkelijker afslijt. De aanbevolen tijd om te poetsen is minimaal 2 minuten lang. Reinig ook uw tong goed na het poetsen.

Kies de juiste tandenborstel

Over het algemeen krijgt u een beter resultaat met een elektrische tandenborstel, dan met het poetsen met de hand. Vervang de borstelkop elke drie maanden.

Reinig verder dan alleen poetsen

Naast het poetsen is het belangrijk om de ruimte tussen de tanden goed te reinigen. Doe dit dagelijks met hulpmiddelen zoals flosdraad, ragers of tandenstokers. Vindt u dat lastig? Vraag ernaar tijdens uw bezoek, dan helpen we u graag op weg. U kunt ook gebruikmaken van een mondspoelmiddel. Dit is niet noodzakelijk, maar kan wel een positieve bijdrage leveren aan een frisse mond. 

Bezoek regelmatig de mondhygiënist of preventieassistent

Door een regelmatig bezoek aan de tandarts, mondhygiënist of preventieassistent zorgt u voor een goede controle van uw gebit. De mondhygiënist reinigt de tanden en tandvlees grondig, waardoor ontstekingen worden voorkomen. Ook kan de mondhygiënist tips en informatie geven bij gebitsproblemen als cariës, tanderosie en gevoelige tanden.