Veelgestelde vragen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. 

Inschrijven

U kunt zich direct inschrijven bij de nieuwe praktijk. Dit doet u makkelijk en snel via het online inschrijfformulier. Nadat u het online inschrijfformulier heeft ingevuld, nemen wij contact met u op om uw inschrijving door te nemen. 

Indien u van uw huidige tandarts naar Ferguson Hannewijk Tandartsen wilt overstappen, dan vult u het inschrijfformulier in. U wordt binnen 2 werkdagen na invullen van het inschrijfformulier door ons teruggebeld. Wij nemen uw gegevens met u door en leggen u uit hoe u bij de huidige tandarts uw overstap kenbaar kunt maken.

Afspraak

Als u ervoor kiest om bij ons patiënt te worden en de inschrijving is administratief afgehandeld, dan wordt de eerste afspraak voor u ingepland. Uw eerste afspraak duurt een half uur en is met tandarts Steven Hannewijk.

 

Tijdens deze eerste afspraak wordt er een voorlopig behandelplan vastgelegd (C28) en een begroting opgesteld. Daarnaast wordt de conditie van uw tandvlees beoordeeld (PPS-score) en leggen wij uw huidige gebitssituatie vast met röntgenfoto's (X10, X21) en 3D-gebitsscan (C29). Dit doen wij omdat we verplicht zijn de gebitssituatie vast te leggen. 

 

Doordat we zowel röntgenfoto's (X10, X21) en een 3D-gebitsscan maken, hebben we een compleet overzicht van het gebit in zowel 2- als 3D. Hiermee kunnen wij uw gebit ook beter monitoren. Eventuele slijtage aan tanden zijn hiermee eerder zichtbaar en het herstellen van het gebit na een ongeluk is beter realiseerbaar.

 

Na deze intake afspraak worden er indien nodig vervolgafspraken gemaakt om de besproken behandelingen uit te voeren. Tijdens de intake gaan wij nog niet tot behandeling over. De intake afspraak staat in het teken van het opstellen van een persoonlijk behandel- en stappenplan om een zo gezond mogelijke gebitssituatie te verkrijgen en te behouden.

Kosten

Wij snappen dat u niet graag voor verborgen of onverwachte kosten staat. Daarom geven wij u voorafgaand aan uw behandeling bij de tandarts of mondhygiënist graag inzicht in de verwachte kosten. Na uw eerste afspraak en kennismaking in de praktijk kunnen wij u een kostenindicatie geven. Deze indicatie is afhankelijk van de staat van uw gebit en tandvlees en van eerdere behandelingen.

Nota & Betalen

U ontvangt onze facturen via Infomedics. Als u voor tandheelkundige zorg verzekerd bent, stuurt Infomedics de factuur door naar uw verzekeraar ter declaratie. Voor het bedrag dat niet vergoed wordt door uw zorgverzekering ontvangt u rechtstreeks een factuur. 

In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin is gespecialiseerd.

Gegevens & voorwaarden

Voor een goede tandheelkundige behandeling is het noodzakelijk om van iedere patiënt een tandheelkundig dossier samen te stellen. Het tandheelkundig dossier bevat niet alleen aantekeningen over uw gebitstoestand, gegevens over de uitgevoerde behandelingen en verslagen van onderzoeken, maar ook medische gegevens zoals aandoeningen en medicijngebruik behoren in het dossier.