Tilon
 
 
 

Rimpels verwijderen

Als u praat, lacht, verrast wordt of geniet, vertelt uw gezicht hoe u zich voelt en wat u denkt.

Helaas brengt de tijd veranderingen met zich mee, waar we niet altijd blij van worden. De huid wordt met de jaren droger en minder elastisch en verliest volume, waardoor er fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Er zijn veel factoren die dat proces beïnvloeden, zoals blootstelling aan de zon, hormonale veranderingen en rookgedrag.

Er zijn twee belangrijke processen die lijntjes en rimpels veroorzaken.
Het eerste proces is de spieractiviteit. Als je glimlacht of fronst, trekken de gezichtsspieren samen en ontstaan er rimpels.

Door de jaren worden die rimpels dieper en zichtbaarder. Dat noemen we de zogenaamde dynamische lijnen, omdat ze ontstaan door spierbewegingen.

Injecties met Botox, die rimpels ontspannen,  kunnen de spieren die aan de basis liggen van fronslijntjes tot rust brengen en de huid een gaaf aanzicht geven. De gebieden waar Botox voor geschikt is zijn: het voorhoofd, de frons en de kraaienpootjes.

Wat kost een behandeling met Botox?
Plaats:Voorhoofd ,frons, kraaienpootjes ieder 1 zone
(en evt een zeer minimale hoeveelheid boven de bovenlip. € 50,-)

Kosten:
€ 225,- voor 1 zone
€ 175,- voor de 2e zone
€ 150,- voor de 3e zone

Indien u binnen 4 maanden terugkomt voor herhaling is een aangepast tarief bespreekbaar.
Werkingsduur: ongeveer drie á vier maanden
Herhaling: om de drie maanden.

Het tweede proces betreft het verlies van volume, bijvoorbeeld in de wangen, de lippen en de lijnen die van de neus naar de hoeken van de lippen lopen.

Dit volumeverlies kunnen wij behandelen met een product op basis van hyaluronzuur. Naar gelang het te behandelen gebied wordt er een keuze gemaakt voor een productmerk en type; speciaal ontwikkelt om de huid te verjongen, rimpels en plooien op te vullen, de gezichtscontouren te verbeteren of volume te creëren.

Wat kost een behandeling met een filler?

Dit is afhankelijk van het te gebruiken merk.
Hieronder een aantal voorbeelden uitgaande van het gerenommeerde  merk Restylane

Restylane normaal 1ml.: €  460,-
bv: voor neus-liplijn, contour van de lip

Restylane Perlane 1 ml: €  550,-
bv voor jukbogen, overgang oogkas/wang

Restylane SubQ 2 ml: €  800,-
uitermate geschikt voor de jukbogen

Restylane lip volume 1 ml: €  480,-
voor het opvullen van de lippen

Materiaal dat overblijft, blijft eigendom van de cliënt en is binnen een jaar nog te gebruiken.

In het algemeen is het zo dat als er op regelmatige basis herbehandelingen plaats vinden, de werkingsduur van Botox langer aanhoudt (de spier wordt niet langer “geoefend”) en de hoeveelheid benodigd materiaal bij fillers, minder zal zijn.

Doet het pijn?
Het is natuurlijk niet zo dat je er niets van voelt. Maar omdat tegenwoordig aan de huidige producten in de meeste gevallen al een standaard verdovingsvloeistof, lidocaïne, is toegevoegd, zijn de prikjes vrijwel niet  voelbaar. Wel zo prettig!