Tilon
 
 
 

Cerec: goed gekroond!

Iedere dag maken wij bij ons in de praktijk een aantal Cerec kronen.

Het is altijd weer leuk, om te merken, dat wat voor ons al zo heel gewoon is: door onze klanten als heel bijzonder wordt ervaren.

In tegenstelling tot het maken van een traditionele kroon, hoeft er nu niet meer “gehapt” te worden, is er geen noodvoorziening meer nodig, en… in de meeste gevallen, is er slechts éénmaal verdoving nodig.

Hoe gaat zo’n behandeling nu in zijn werk?

De assistente verwelkomt u, en begint met het geven van de verdoving. Terwijl deze inwerkt, zoekt zij met behulp van een kleurenstaal, de juiste kleur van het te gebruiken porselein uit. Ze noteert/ tekent, deze kleur + alle andere bijzondere kenmerken, van uw tand of kies op een formulier.

Rob komt vervolgens, om de kies te bewerken; prepareren, zoals wij dat noemen. Door middel van het bespuiten met een poeder, is de scankop van de Cereccomputer, in staat om de beelden vast te leggen. Onder- en bovenkaak, en de manier waarop u “dichtbijt” worden zo gescand.

Daarmee zit voor u het eerste gedeelte erop, en kan Rob in de computer met de gescande beelden en met behulp van geavanceerde software, een voor uw kies of tand, uniek ontwerp maken.

Ondertussen kunt u heerlijk rustig, een kopje thee of koffie drinken, een boodschap gaan doen, of aan het werk via de beschikbare WIFI.

Zodra Rob tevreden is over het ontwerp, geeft hij de computer groen licht om draadloos verbinding te maken met de slijpmachine. In gemiddeld 10 á 15 minuten, slijpt deze met behulp van 2 boren, een porseleinen blokje volgens het ontwerp.

Dan is de kroon zover dat hij gekleurd kan worden. De blokjes porselein die wij (meestal) gebruiken, zijn lila van kleur! Op die lila ondergrond wordt met kleine kwastjes, de eerder genoteerde gewenste kenmerken, geschilderd, en de kroon wordt van glazuur voorzien.

In een speciale oven wordt de kroon in 25 minuten afgebakken, en pas tijdens het afbakken wordt de tandkleur zichtbaar.

Na afgekoeld te zijn;  de oven wordt verhit tot bijna 1000 C ˚ !, is de kroon zover, dat hij bij u in de mond geplaatst kan worden, met een speciale lijm.

Tot slot wordt er gecontroleerd of u weer goed kunt dichtbijten, en wordt de hoogte, indien nodig aangepast.

En… bent u in het bezit van een technisch hoogstaand stukje vakwerk, waarvan u jarenlang plezier zult hebben.

 

 

 

 

Tags:
- -