Tilon
 
 
 

Een prachtige kroon in één dagdeel !

Iedere dag maken wij bij ons in de praktijk een aantal Cerec kronen.

Het is altijd weer leuk, om te merken, dat wat voor ons al zo heel gewoon is: door onze klanten als heel bijzonder wordt ervaren.

In tegenstelling tot het maken van een traditionele kroon, hoeft er nu niet meer “gehapt” te worden, is er geen noodvoorziening meer nodig, en… in de meeste gevallen, is er slechts éénmaal verdoving nodig.

Hoe gaat zo’n behandeling nu in zijn werk?

De assistente verwelkomt u, en begint met het geven van de verdoving.

De tandarts komt vervolgens, om de kies te bewerken; prepareren, zoals wij dat noemen. Wij zijn in het bezit van de aller modernste scanapparatuur die er op dit moment is. Door middel van het maken van video opnamen met de scankop van de Cereccomputer, leggen wij uw gebit in beelden vast . Onder- en bovenkaak, en de manier waarop u “dichtbijt” worden zo gescand.

Daarmee zit voor u het eerste gedeelte erop, en kan de tandarts in de computer met de gescande beelden en met behulp van geavanceerde software, een voor uw kies of tand, uniek ontwerp maken.

Ondertussen kunt u heerlijk rustig, een kopje thee of koffie drinken, een boodschap gaan doen, of aan het werk via de beschikbare WIFI.

Zodra de tandarts tevreden is over het ontwerp, geeft hij de computer groen licht om draadloos verbinding te maken met de slijpmachine. In gemiddeld 10 á 15 minuten, slijpt deze met behulp van 2 boren, een porseleinen blokje volgens het ontwerp: deze kroon wordt dus 3D gefreesd!

Dan is de kroon zover dat hij gekleurd kan worden. De blokjes porselein die wij (meestal) gebruiken, zijn lila van kleur! Op die lila ondergrond wordt met kleine kwastjes, de eerder genoteerde gewenste kenmerken, geschilderd, en de kroon wordt van glazuur voorzien.

In een speciale oven wordt de kroon in 25 minuten afgebakken, en pas tijdens het afbakken wordt de tandkleur zichtbaar.

Na afgekoeld te zijn;  de oven wordt verhit tot bijna 1000 C ˚ !, is de kroon zover, dat hij bij u in de mond geplaatst kan worden, met een speciale lijm.

Tot slot wordt er gecontroleerd of u weer goed kunt dichtbijten, en wordt de hoogte, indien nodig aangepast.

En… bent u in het bezit van een technisch hoogstaand stukje vakwerk, waarvan u jarenlang plezier zult hebben.

Dus:

zonder happen

binnen ongeveer 2 uur,

en met minimale verdoving !

Naast kronen, kunnen wij o.a.ook bruggen, implantaat-kronen, en bruggen, facings, en nog veel meer, op deze manier voor u maken. Wilt u meer weten, neem gerust telefonisch (0566-620494), of via mail (info@tilon.nl), contact met ons op. Wij vertellen u graag waarom wij zo enthousiast over Cerec zijn!

 

 

Tags: