Tilon
 
 
 

Bleken van tanden aan banden

Vandaag volop in het nieuws, zowel op de radio als in de kranten: het bleken van tanden, wordt gebonden aan strengere regels.

Alleen zelfbleekmiddelen met een laag maximaal percentage van 0,1 procent waterstofperoxide, mogen na 1 november dit jaar nog via drogisten en het internet verkocht worden.

Ook schoonheidssalons en vrijgevestigde mondhygiënisten, mogen alleen nog gebruik maken van middelen met dit zeer lage percentage: zo laag dat het niet meer werkt. Tandartsen mogen niet langer bleken met percentages van 15 tot 40%, maar met slechts 6%.

Als tandartsen die erg positief zijn over bleken ( zie: tanden bleken  4 manieren om je tanden te bleken ), zijn wij er blij mee.
Dat wil zeggen, met het eerste deel van de nieuwe regelgeving.
Het is niet gezegd, dat er per definitie, slecht gebleekt wordt in bijvoorbeeld een schoonheidssalon; de kans op problemen is echter groter.

Het beoordelen of de basis goed genoeg is om gebleekt te kunnen worden, geen gaatjes, geen ernstige tandvleesproblemen etc., kan alleen een tandarts!!

Dat is ook de reden dat bij ons in de praktijk, iedere bleeksessie start en eindigt onder supervisie van één van de tandartsen.

Met welk deel zijn we dan niet zo blij?

Het is spijtig, dat aan de ene kant het benodigde vakmanschap erkend wordt, terwijl er aan de andere kant het gereedschap om tot een goed resultaat te komen, minder wordt. Bleken met een percentage van 6%….

Dit is alsof je tegen een chirurg zegt, dat hij de enige is die iemand mag openmaken, maar dan wel met een niet te scherp mes, omdat het anders wel eens te gevaarlijk zou kunnen worden….

 

Gelukkig….., zolang de voorraad strekt kunt u  daar bij ons nog gebruik van maken ……..

lees ook: artikel Telegraaf

Tags: